Madkundskab er for dem, der elsker og interesserer sig for at lave mad, dem der synes andre madkulturer er spændende og for dem, der går op i fødevarer. Her kommer eleverne til at arbejde med følgende fire områder:
- Madlavning
- Fødevarebevidsthed
- Mad og sundhed
- Madkultur
Hvad lærer man:
Eleverne kommer til at eksperimentere med forskellige råvarer, opskrifter og retter. Nogle gange skal de selv udvikle en ret og ”opfinde” en opskrift. De skal derfor have lyst til at prøve nye retter af, og de skal turde eksperimentere med smag og konsistens, ligesom de også skal have lyst til at forholde sig til emner som fx bæredygtighed, sundhedsværdi, produktionsformer og økonomi.
Undervisningen vil være opdelt i temaer. Der kan fx være et tema om korn, klimavenlig mad, rodfrugter, mad fra naturen, mad knyttet til særlige traditioner eller en særlig kultur osv. Til alle temaer vil der også være teori. Det vil sige, at eleverne ikke skal forvente at lave mad hver gang, der er madskundskab på skemaet.
Nogle gange læser vi om et emne, ser en dokumentar, udvikler en opskrift, planlægger et måltid eller køber ind. Denne del skal eleven være opsat på at gå lige så meget ind i som selve madlavningen.
Når eleven har haft dette valgfag gennem to år afsluttes faget med en praktisk eksamen.